Jeugd
en
JubileumDit jaar bestaat de dahliavereniging Rosa van Lima uit Vught 60 jaar. In de voorbereiding op de viering met Open Dagen en de Nationale Dahliatentoonstelling op 17 en 18 september 2016 zijn ook de basisscholen uit Vught betrokken.

Een aantal klassen van descholen de Baarzen, De Leijdraad, De Lichtstraat en De Wieken en ook de JeugdNatuurWacht hebben bezoek gekregen van leden van de dahliavereniging, voorzien van een powerpoint (klik hier), bedoeld om de leerlingen kennis te laten maken met onze tuin en de dahlia’s. Daarnaast is uitgelegd hoe je voor deze plant kunt zorgen, in de tuin of in een pot op het terras. Want we hadden voor alle kinderen een dahliaknol, die ze mee naar huis mochten nemen om zelf op te kweken of die geplant kon worden in de schooltuin. En natuurlijk daarbij een beschrijving voor de verzorging.(klik hier)

De Nationale Dahlia Tentoonstelling is namelijk dit jaar niet alleen voor verenigingen uit het hele land, maar ook de zelf opgekweekte planten van de leerlingen worden door de keurmeesters beoordeeld. kinderen die hieraan mee willen doen kunnen hun planten inleveren op de Dahliatuin in de week van 12 september aan de Esscheweg 207 in Vught.