Teelt
Dahlia´s zijn als vrouwen: hoe meer u ze verzorgt en vertroetelt, hoe meer ze u zullen belonen. Ze zullen voorspoedig groeien en bloeien. Bij dahlia´s spelen grondsoort, temperatuur, licht en voeding een grote rol.

Grond: dahlia´s groeien in elke grondsoort, maar de grond moet wel voedzaam en goed doorlatend maar niet te droog zijn.

Plaats: geef dahlia´s altijd een plekje waar ze veel licht hebben. Ze kunnen de hele dag zon verdragen. Te veel schaduw geeft een slappe, te hoge groei van de plant. Er zullen zich dan ook minder bloemen ontwikkelen.

Water: geef dahlia´s altijd voldoende water. De grond moet steeds vochtig zijn. Vooral de hogere soorten kunnen, als ze goed ontwikkeld zijn, via het blad veel water verdampen. Te weinig water veroorzaakt een trage groei, weinig bloemen en geelverkleuring van het blad.

Voeding: dahlia´s vragen een goede bemesting. Breng vóór het planten al de voeding in de grond op peil. Tijdens de groeiperiode kunt u om de vier weken met een evenwichtige meststof, synthetisch of ecologisch, bijmesten. Overdrijf daar niet mee.

Temperatuur: dahlia´s verdragen geen vorst. Stekken kunnen dus niet vóór de IJsheiligen de grond in. Dahlia´s zijn uiteraard niet winterhard. Hun land van herkomst (Mexico) verklaart natuurlijk veel. Tijdens de groei hebben dahlia´s het het meest naar hun zin bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Uiteraard hebt u die buitentemperaturen niet in de hand.