In memoriam Wim van Gemert

Zoals vele van jullie weten was Wim 64 jaar geleden al betrokken bij de oprichting van onze vereniging.  Wim was werkzaam bij de gemeente Vught en ook bijna dagelijks op de tuin te vinden.

Naast het onderhouden van een eigen dahliatuin zette hij zich in de vroegere jaren ook in voor de jeugdleden. Lange tijd had hij het onderhoud van het gereedschap onder zich en hield hij de inkomsten van het koffiepotje bij.  Toen werd er dagelijks een bijdrage voor de koffie betaald. Tijdens de koffiepauze werd lief en leed gedeeld.  Ook vertelde hij vaak over de tijd dat hij naar IndonesiĆ« was uitgezonden.

Later, toen hij wat slechter ter been was, is hij duolid geworden en de laatste jaren kwam hij nog regelmatig naar de tuin voor een gezellig praatje en een kopje koffie met een koekje. Met zijn scootmobiel reed hij dan nog even langs de velden om te zien hoe het erbij stond. 

De open dag was altijd iets speciaal voor hem, zeker omdat hij dan kon vertellen dat hij het oudste lid was. 

Wim heeft de dahliavereniging altijd een warm hart toegedragen en wilde tot het laatst lid blijven. Misschien ook wel omdat zijn wieg aan de andere kant van de Esscheweg heeft gestaan.

We zullen hem missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.